رمزگشایی درمان سرطان معده: تکنیک‌ها و نوآوری‌های جدید

درمان سرطان معده

مقابله با سرطان معده می‌تواند طاقت فرسا باشد اما آشنایی با گزینه‌های درمانی موجود برای رویارویی با این بیماری بسیار مهم است. از جراحی گرفته تا شیمی درمانی و از پرتودرمانی تا ایمونوتراپی، هر یک از این درمان‌ها نقش مهمی در مبارزه با این سرطان و بهبود کیفیت زندگی دارند. با این مقاله از سایت دکتر پیام آزاده همراه باشید تا گزینه‌های مختلف درمان سرطان معده را بررسی کنیم تا به شما در تصمیم‌گیری آگاهانه در مورد درمان خود یا عزیزتان کمک کرده باشیم.

روش‌های مختلف درمان سرطان معده

سرطان معده یک بیماری جدی است که معده را تحت تاثیر قرار می‌دهد. هنگامی که فردی مبتلا به سرطان معده تشخیص داده می‌شود، یافتن درمان مناسب بسیار مهم است. طرح درمان بستگی به این دارد که سرطان در کجای معده قرار دارد و تا چه اندازه گسترش یافته است. همچنین مهم است که سلامت کلی فرد و اینکه چه چیزی را برای درمان ترجیح می‌دهد در نظر بگیرید. در ادامه گزینه‌های مختلف موجود برای درمان سرطان معده را بررسی می‌کنیم:

عمل جراحی

جراحی اغلب اولین انتخاب در درمان سرطان معده است. هدف اصلی جراحی برداشتن تمام سرطان از معده است. نوع جراحی مورد استفاده بستگی به اندازه و محل سرطان دارد. در ادامه برخی از گزینه‌های رایج جراحی آورده شده است:

جراحی برای برداشتن سرطان‌های کوچک:

اگر سرطان کوچک و فقط در لایه داخلی معده باشد، گاهی اوقات می‌توان آن را با استفاده از ابزار مخصوصی که از حلق عبور می‌کند خارج کرد. این روش برداشتن مخاط آندوسکوپی نامیده می‌شود.

برداشتن قسمتی از معده:

اگر سرطان در قسمت خاصی از معده باشد، جراح می‌تواند آن قسمت را به همراه مقداری از بافت سالم اطراف آن بردارد. به این عمل گاسترکتومی ساب توتال می‌گویند.

برداشتن کل معده:

در برخی موارد ممکن است نیاز به برداشتن کل معده باشد. به این عمل گاسترکتومی کامل می‌گویند. جراح پس از برداشتن معده، مری را مستقیماً به روده کوچک متصل می‌کند.

برداشتن غدد لنفاوی:

گاهی اوقات جراح غدد لنفاوی مجاور را نیز برای بررسی سلول‌های سرطانی برمی دارد.

جراحی برای تسکین علائم:

اگر سرطان باعث ایجاد علائم جانبی شود و نتوان آن را به طور کامل حذف کرد، جراحی می‌تواند به تسکین این علائم نیز کمک کند.

درمان سرطان معده

شیمی درمانی

شیمی درمانی یکی دیگر از درمان‌های رایج برای سرطان معده است. در این روش از داروهای خاصی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود. انواع مختلفی از شیمی درمانی وجود دارد که در ادامه آنها را بررسی می‌کنیم:

  • شیمی درمانی سیستمیک:

این نوع شیمی درمانی شامل مصرف داروهایی است که در کل بدن حرکت می‌کنند تا سلول‌های سرطانی را از بین ببرند. داروها را می‌توان از طریق ورید یا به صورت قرص مصرف کرد.

  • شیمی درمانی داخل صفاقی هیپرترمیک (HIPEC):

این روش نوعی شیمی درمانی است که پس از جراحی مستقیماً در شکم انجام می‌شود. داروهای شیمی درمانی قبل از تخلیه حرارت داده می‌شوند و برای مدت معینی در جای خود باقی می‌مانند.

بسته به مرحله سرطان ممکن است از شیمی درمانی قبل یا بعد از جراحی استفاده شود. اگر جراحی گزینه مناسبی نباشد یا سرطان خیلی پیشرفته باشد می‌تواند به تنهایی نیز استفاده شود.

پرتو درمانی

پرتودرمانی یکی دیگر از ابزارهای مهم برای درمان سرطان معده است. در این روش از پرتوهای قدرتمند انرژی برای هدف قرار دادن و از بین بردن سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود. در طول پرتودرمانی، روی میز دراز می‌کشید و دستگاهی پرتو را به نقاط دقیقی از بدن شما می‌رساند که سرطان در آن قرار دارد. این تشعشعات با آسیب رساندن به DNA داخل سلول‌های سرطانی عمل کرده که از رشد و تقسیم آنها جلوگیری می‌کند.

پرتودرمانی ممکن است همیشه در مراحل اولیه سرطان معده مورد نیاز نباشد، به خصوص اگر جراحی با موفقیت تمام سرطان را از بین ببرد. در برخی موارد، ممکن است از پرتودرمانی قبل از جراحی برای کوچک کردن اندازه سرطان استفاده شده و برداشتن آن آسان‌تر شود. اگر سرطان را نتوان به طور کامل با جراحی برداشت، می‌توان از پرتودرمانی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی باقی مانده استفاده کرد.

پرتودرمانی برای موارد پیشرفته سرطان معده که جراحی گزینه مناسبی نیست می‌تواند به تسکین علائم و بهبود کیفیت زندگی کمک کند. گاهی اوقات پرتودرمانی با شیمی درمانی ترکیب می‌شود. این ترکیب می‌تواند در کشتن سلول‌های سرطانی موثرتر از هر کدام از این درمان‌ها به تنهایی باشد.

درمان هدفمند

درمان هدفمند رویکردی متمرکزتر برای درمان سرطان معده است که مولکول‌ها یا پروتئین‌های خاصی را که در رشد و گسترش سلول‌های سرطانی نقش دارند هدف قرار می‌دهد. در این بخش مقاله درباره این درمان سرطان معده توضیح می‌دهیم:

داروهای درمان هدفمند برای جلوگیری از عملکرد مولکول‌ها یا پروتئین‌های خاصی که در سلول‌های سرطانی یافت می‌شوند طراحی شده‌اند. درمان هدفمند با هدف قرار دادن این مولکول‌های خاص می‌تواند در رشد و گسترش سلول‌های سرطانی اختلال ایجاد کرده و در عین حال آسیب کمتری به سلول‌های طبیعی وارد کند.

پزشک قبل از شروع درمان هدفمند، سلول‌های سرطانی شما را آزمایش می‌کند تا ببیند آیا درمان هدفمند برای شما مؤثر خواهد بود یا خیر. این رویکرد کمک می‌کند تا مطمئن شوید که موثرترین درمان را برای نوع خاص سرطان معده خود دریافت می‌کنید.

درمان هدفمند اغلب در ترکیب با شیمی درمانی برای موارد پیشرفته سرطان معده استفاده می‌شود. پزشکان می‌توانند با ترکیب این درمان‌ها سلول‌های سرطانی را به روش‌های مختلف هدف قرار دهند و درمان را مؤثرتر کنند. درمان هدفمند معمولاً برای موارد پیشرفته سرطان معده از جمله سرطان مرحله 4 و سرطانی که پس از درمان عود کرده استفاده می‌شود. همچنین این برنامه درمانی می‌تواند برای بیمارانی که کاندید عمل جراحی یا سایر درمان‌ها نیستند استفاده شود.

مقابله با سرطان معده

ایمونوتراپی

ایمونوتراپی روشی نوآورانه برای درمان سرطان است که از قدرت سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سلول‌های سرطانی استفاده می‌کند. در این بخش مقاله درباره این روش درمان سرطان معده توضیح خواهیم داد:

سیستم ایمنی ما مانند یک سیستم دفاعی است که از بدن ما در برابر مهاجمان مضر از جمله سلول‌های سرطانی محافظت می‌کند. سلول‌های سرطانی گاهی اوقات می‌توانند از زیر دست سیستم ایمنی فرار کنند. ایمونوتراپی با کمک به سیستم ایمنی بدن در شناسایی و حمله به سلول‌های سرطانی به درمان سرطان معده مشغول می‌شود.

ایمونوتراپی مانند تمام درمان‌های سرطان می‌تواند عوارض جانبی ایجاد کند. اینها بسته به نوع ایمونوتراپی مورد استفاده و نحوه پاسخ بدن شما به آن می‌تواند متفاوت باشد. عوارض جانبی رایج ممکن است شامل خستگی، حالت تهوع و بثورات پوستی باشد. مهم است که هر گونه عوارض جانبی را با پزشک خود در میان بگذارید تا بتوان آنها را به طور مؤثر مدیریت کرد.

گزینه‌های مختلف برای درمان سرطان معده

سرطان در مراحل بسیار اولیه

سرطان معده در مراحل اولیه به پوشش داخلی معده محدود می‌شود و به لایه‌های عمیق تر گسترش نمی یابد. این سرطان‌های اولیه معمولاً با جراحی قابل درمان هستند که می‌تواند شامل گاسترکتومی ساب توتال یا گاسترکتومی کامل باشد. در طی این روش‌ها، غدد لنفاوی مجاور نیز برای بررسی گسترش سرطان برداشته می‌شوند.

برخی از سرطان‌های مرحله 0 کوچک را می‌توان با رزکسیون آندوسکوپی درمان کرد. این روش کم تهاجمی شامل برداشتن سرطان و برخی از لایه‌های دیواره معده از طریق آندوسکوپ است که یک لوله انعطاف‌پذیر بوده که از گلو عبور می‌کند. اگر جراحی یا برداشتن آندوسکوپی به طور کامل سرطان را از بین ببرد، بیماران معمولاً بدون درمان بیشتر تحت نظارت دقیق قرار می‌گیرند. اگر در مورد حذف کامل سرطان تردید وجود داشته باشد، ممکن است درمان‌های اضافی مانند شیمی درمانی و پرتودرمانی توصیه شود. گزینه دیگر می‌تواند جراحی گسترده‌تر برای اطمینان از برداشتن تمام بافت‌های سرطانی باشد.

سرطان‌های موضعی یا منطقه‌ای غیرقابل برداشت

سرطان‌های موضعی یا منطقه‌ای غیرقابل برداشت به نقاط دوردست بدن گسترش پیدا نکرده‌اند اما نمی‌توان آن‌ها را به‌طور کامل با جراحی خارج کرد. گزینه‌های درمانی اولیه ممکن است شامل شیمی درمانی به تنهایی با شیمی درمانی با ایمونوتراپی باشد. مرحله سرطان پس از این درمان‌ها با استفاده از تست‌های تصویربرداری و سایر روش‌های تشخیصی مجددا ارزیابی می‌شود.

اگر سرطان به اندازه کافی کوچک شود، جراحی ممکن است به یک گزینه تبدیل شود که شامل گاسترکتومی ساب کل یا کل با برداشتن غدد لنفاوی و احتمالاً بخش‌هایی از اندام‌های مجاور است. اگر سرطان غیرقابل برداشت باقی بماند، درمان بر کنترل رشد سرطان و مدیریت علائم تمرکز دارد.

موارد پیشرفته سرطان معده
سرطان‌های متاستاتیک

سرطان‌های متاستاتیک معده به نقاط دوردست بدن گسترش یافته و درمان آن چالش برانگیز است. هدف درمان کنترل رشد سرطان و تسکین علائم است. گزینه‌های بیماران می‌تواند شامل شیمی درمانی به تنهایی یا شیمی درمانی همراه با ایمونوتراپی باشد. برای سرطان‌های HER2 مثبت، داروی هدفمند تراستوزوماب می‌تواند به برنامه شیمی درمانی اضافه شود و اگر سلول‌های سرطانی نیز برای پروتئین PD-L1 مثبت باشند، داروی ایمونوتراپی پمبرولیزوماب می‌تواند گنجانده شود.

اگر شیمی درمانی اولیه موثر نباشد سایر انواع شیمی درمانی، درمان هدفمند یا ایمونوتراپی نیز امتحان می‌شود. جراحی‌های تسکینی مانند بای پس معده یا گاسترکتومی ساب توتال می‌تواند به کاهش علائمی مانند انسداد یا خونریزی کمک کند. عمل‌های آندوسکوپی می‌تواند برای تسکین علائم بیماری با از بین بردن قسمت‌هایی از تومور یا قرار دادن استنت برای باز نگه داشتن مسیرهای غذا نیز استفاده شود.

کلام آخر

مواجهه با تشخیص سرطان معده می‌تواند ترسناک باشد اما با درمان و حمایت صحیح، امید به آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد. در این مقاله روش‌های درمان سرطان معده را از جراحی تا ایمونوتراپی را بررسی کردیم. بیماران با آشنایی با گزینه‌های درمانی موجود و دسترسی به خدمات درمانی می‌توانند چالش‌های سرطان معده را با قاطعیت پشت سر بگذارند.

منابع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بروزترین مقالات
آیا عفونت خون همان سرطان است

رابطه عفونت خون و سرطان: آیا ارتباطی وجود دارد؟

عفونت خون و سرطان دو بیماری جدی است که بسیاری از مردم در مورد آنها...
خواندن مقاله
سرطان رحم

سرطان رحم + عوامل خطر این سرطان

سرطان رحم که به عنوان سرطان آندومتر نیز شناخته می‌شود، نوعی سرطان است که پوشش...
خواندن مقاله
تغییر شکل انگشتان دست در سرطان سینه

تغییر شکل انگشتان دست در سرطان سینه🖐️

سرطان سینه یکی از شایع‌ترین انواع سرطان در میان زنان است که می‌تواند تغییرات مختلفی...
خواندن مقاله